De wereld verandert en daarmee ook de zorg die menZen nodig hebben.
Wij bewegen hierin mee! Ontdek hoe wij het verschil kunnen maken.

Gezocht: Ambulante ondersteuner

Wij zeggen geen nee, dus zijn opzoek naar twee ..

Als je niet durft te zeggen wat het patroon is dat je ziet bij de menZen of het gezin wat jij mag ondersteunen en meepraat in plaats van iemand verder helpt. Stop dan met lezen van deze vacature.

Wil jij deel uitmaken van een sterke tribe waarin veel aandacht is voor elkaar, je samen wil bouwen om het verschil te maken juist voor de menZen die al vaker hulpverlening hebben gehad of in een ‘nood’ situatie komen dan zou het wel eens heel interessant zijn om verder te lezen.

Wij zijn namelijk opzoek naar twee ambulante collega(‘s). HalteZ biedt ambulante ondersteunting voor  (ongeboren), kind, jongere, (jong) volwassene en ouders. We zijn opzoek naar verschilmakers binnen jeugd en WMO. Misschien vindt jij juist een combinatie van beiden wel leuk.

Binnen de jeugdwet bieden wij ambulante spoedhulp, opvoedondersteuning, omgangsregelingen en hulp bij complexe (echt)scheiding. Soms zijn er al meerdere organisaties in het gezin geweest en/of zijn er ook andere organisaties zoals Jeugdbescherming of Veilig Thuis betrokken.

Bij WMO bieden wij menZen ambulante ondersteuning die vaak al meerdere wegen hebben bewandeld. Zij voelen zich onbegrepen of willen (nog) niet geholpen worden, ondanks de zorgen die soms gezien worden. Waardoor wij jou willen uitdagen om bij deze menZen aan te sluiten en te kijken wat er echt nodig is.

Wij blijven binnen beide terreinen ons ontwikkelen door verschilmakers te scholen in (nieuwe) methodes en interventies die bijdragen aan de ondersteuning die wij geven. De zorg verandert, de wereld verandert en wij draaien daarin mee. Dus daarvoor is lef nodig. Het komende jaar gaan wij verder bouwen aan het uitwerken en inzetten van passende interventies. Daarnaast is innovatie een belangrijk onderdeel vanuit beleid en onze ‘tribe’ waar wij tijd voor maken. De uitnodiging aan jou is vooral deelnemen en meedenken aan de puzzel die we samen hebben te leggen in het zorg en systeem landschap.

Bouwen aan wie we samen zijn is voor ons enorm belangrijk. Want we willen daadwerkelijk het verschil maken voor de kinderen, jongeren en ouders die wij mogen ondersteunen. Dit doen wij dus ambulant zoals al aangegeven maar ook binnen een werkplaats en/of ervaringsgericht leren, waarvoor we boksen inzetten. Dit is overigens niet altijd even makkelijk of leuk. Maar wanneer je verschillende wegen hebt bewandeld, hebt gezegd wat ertoe doet en daaruit dingen ziet veranderen, is dat waar je het voor doet. Daar zit de waardevolle beloning van ons werk.

Wij durven dit samen als tribe aan. De menZen die wij mogen ondersteunen hebben vaak al menige weg binnen hulpverlening bewandeld. Lastig daarin is soms dat de verwachting van wat ze daarin nodig hebben anders is dan wat jij hen zou willen adviseren of laten zien.

Mooi is het om dan aan het vertrouwen te bouwen dat er vele wegen zijn die daarin te bewandelen zijn. HalteZ bestaat in september tien jaar en is een jonge, maar bovenal een dynamische organisatie die kansen krijgt om mee te denken en doen binnen gemeenten. Doordat we geen wachtlijst willen en er soms tijdelijk iets meer nodig is in ondersteuning, moet je tegen de dynamiek kunnen die dat met zich mee brengt.

 

Wij houden wel van storm. Het laat je samen groeien en ontdekken. Waar je stond, waar je staat en waar je heen gaat.

Wat wij in jou zouden waarderen is:

 • een afgeronde relevante HBO opleiding.
 • ervaring in het werken met jongeren die persoonlijkheid en ervaring vragen van jou als ondersteuner.
 • ervaring in het werken met en in gezinnen (samengestelde gezinnen/scheidingen).
 • voor jeugd het hebben van een SKJ-registratie.
  beschikbaar voor minimaal 16 en maximaal 32 uur.
  rijbewijs B.
 • flexibiliteit in dat doen wat gevraagd wordt. Ook als dit (tijdelijk) vraagt om wat eerder, avond of af en toe op een zaterdag wat te betekenen (met behorende ORT).

Maar bovenal jouw eigen verantwoordelijkheid, enthousiasme, drive om samen te willen bouwen.

Wat wij jou zouden kunnen bieden is:

 • Een organisatie waar jij gezien, gehoord en ingezet wordt op jouw kwaliteiten en kennis.
 • Een ‘tribe’ dat werkt met passie, professionaliteit en betrokkenheid.
 • CAO conform Sociaal Werk.
 • Ruimte voor ontwikkeling en ontplooiing en eigen initiatief.
 • In overleg kunnen werktijden en dagen altijd (tijdelijk) aangepast worden.
 • Een mooie groep bevlogen collega’s.
  (Waar we graag ruimte voor maken om het pretpakket die daarbij hoort te faciliteren. We lichten graag onze legendarische jaarlijkse HalteZ quiz toe. Wat een belangrijke (hilarische) traditie voor ons allen is.)

Hier wil ik bij horen!

Denk jij nu, ja daar wil ik meer van weten of ik wil hier onderdeel van zijn?

Mail je CV en motivatie voor 1 april 2023 naar welkom@haltez.nl. Heb jij ons met jouw brief weten te prikkelen, dan ontmoeten wij jou graag in week 11 en zullen jou hier een uitnodiging voor sturen.

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze vacature? Onze manager Erica kan alles beantwoorden, dus ook jouw vraag. Neem gerust contact op via 06 – 41 33 43 41.

Contact

 • HalteZ
 • Rijksstraatweg 32
 • 7384 AC Wilp
© 2023 HalteZ | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.