De zorg verandert en de wereld verandert
Wij bewegen daarin mee.
Ontdek hoe wij het verschil kunnen maken.

Ambulante Crisis Gezinsondersteuning (ACG)

Intensieve crisisondersteuning aan jouw gezin met als doel om jullie als gezin bij elkaar te houden (veiligheid thuis vergroten), eventuele uit huis plaatsingen van kinderen voorkomen en zorgen dat de veiligheid voor alle gezinsleden zo optimaal mogelijk is.

Traject duurt 4-6 weken.

Doelen:

  1. Het verminderen van de gedragsproblemen bij de kind(eren).
  2. De competenties van het gezin zijn vergroot.
  3. De ervaren opvoedbelasting bij ouders is verminderd.
  4. De opvoedingsvaardigheden van ouders zijn versterkt.
  5. Je maakt als gezin meer gebruik van je sociale netwerk.

Wanneer HalteZ stopt binnen jullie gezin is er een veiligheidsplan en signaleringsplan om onveilige situaties te voorkomen en/of jullie weten wat te doen als er opnieuw onveiligheid ontstaat.

De methodieken die HalteZ onder andere inzet zijn Families First, Signs of Safety en Oplossingsgericht Werken. Wat we belangrijk vinden is versterken wat goed gaat en aanleren van nieuwe vaardigheden die jezelf als ouder belangrijk vindt om de thuissituatie te verbeteren.

 Placeholder

HalteZ op de kaart

Ga met je muis over de kaart en ontdek in welke regio’s wij nu onze ondersteuning bieden.

Val jij of valt jouw organisatie niet in een bestaande regio, neem dan contact met ons op. Mogelijk is onze ondersteuning ook in een andere regio mogelijk. Vul onderstaand formulier in of bel ons gewoon op 0571 – 769010.

Verschilmakers voor menZen

Groeiverhalen

Ik had aanvankelijk als titel succesverhalen. Maar toen ik daar dieper over nadacht vond ik dat dit niet de essentie weer gaf van wat...
Lees meer »

ROUW/RAUW

Buikpijn had ik, verschrikkelijk veel buikpijn. In de auto, onderweg naar een afspraak, leek het een normale werkdag. Ik belde met mijn collega (onderweg...
Lees meer »

Vertrouwen

De avond is gevallen, het is net na 21 uur. Ik zit buiten in het licht van de maan. Mijn hoofd voelt zwaar en...
Lees meer »

Wat is jouw stip aan de horizon?

Net voor de Corona mocht ik jou gaan ondersteunen. Beetje onwennig was het wel. Jij plukt aan je touwtje van je broek en kijk...
Lees meer »
Meer ervaringen lezen?
© 2024 HalteZ | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.