De zorg verandert en de wereld verandert
Wij bewegen daarin mee.
Ontdek hoe wij het verschil kunnen maken.

Wat is jouw stip aan de horizon?

Net voor de Corona mocht ik jou gaan ondersteunen. Beetje onwennig was het wel. Jij plukt aan je touwtje van je broek en kijk mij af en toe aan met je prachtige blauwe/groene ogen.  Iemand anders denkt dat jij hulp nodig hebt. Vind jij dat ook?

Vragen die ik me vaker stel de laatste tijd. Wil jij ook of doe je dit omdat anderen vinden dat het moet! Je hebt betrokken en lieve ouders. Willen graag helpen maar weten niet hoe. Wat vind jij?

Het niet hebben van een stip aan de horizon. Het niet hebben van een mooie droom. Eigenlijk niet weten wie je bent. Het niet kunnen genieten. Ik hoor vooral heel veel niet….

Wanneer jij een glimlach op je gezicht krijgt, begin ik ook te stralen en voel ik mijn hart een sprongetje maken. Wij hebben het over de tekeningen die jij maakt. Beetje terughoudend laat je mij jouw prachtige creaties zien. Je schuift met 1 vinger op de tekening deze over de tafel naar me toe. Terwijl je dit doet kijk je naar beneden en zegt niks. Je wacht op mijn reactie. Ik probeer oogcontact met je te krijgen. Stuk voor stuk een kunstwerk. In je ogen komen twinkelingen. Je begint te vertellen…. al snel hoor ik veel onzekerheid over hoe jij jouw droom kan gaan leven en zie ik de twinkeling in je ogen af en toe verdwijnen. Hier en daar valt er een stilte. Game illustrator worden is wat jij wil worden. Dat is je droom, dat is je wens. Nu hoor ik jou en zie ik jou met een duidelijke stip aan jouw eigen horizon.

Het hebben van een stip aan de horizon heeft iedereen nodig. Iedereen heeft deze stip ergens nodig. In welke vorm of kleur dan ook. Luisteren en niet oordelen. Samen op reis gaan en samen onderzoeken waar je naar toe wil. Soms in een rechte lijn, soms nemen we samen een afslag. Uiteindelijk komen we samen op de weg die leidt naar jouw stip op de horizon. Het leven is niet makkelijk, maar door samen op reis te gaan kom jij waar jij wil komen.

 

Wat is jouw stip aan de horizon?

 

Verschilmakers voor menZen

Groeiverhalen

Ik had aanvankelijk als titel succesverhalen. Maar toen ik daar dieper over nadacht vond ik dat dit niet de essentie weer gaf van wat...
Lees meer »

ROUW/RAUW

Buikpijn had ik, verschrikkelijk veel buikpijn. In de auto, onderweg naar een afspraak, leek het een normale werkdag. Ik belde met mijn collega (onderweg...
Lees meer »

Vertrouwen

De avond is gevallen, het is net na 21 uur. Ik zit buiten in het licht van de maan. Mijn hoofd voelt zwaar en...
Lees meer »

Wat is jouw stip aan de horizon?

Net voor de Corona mocht ik jou gaan ondersteunen. Beetje onwennig was het wel. Jij plukt aan je touwtje van je broek en kijk...
Lees meer »
Meer ervaringen lezen?
© 2024 HalteZ | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.