Team HalteZ
De ervaringsdeskundige in ons allemaal
31 maart 2017
HalteZ - Kracht van de omweg
Wat is daarop uw antwoord?
30 augustus 2017

Samen….

Samen.... HalteZ

Samen.... HalteZ

Samen zetten wij op 1 juli 2015 de stap over de drempel aan de Rijksstraatweg 32b in Wilp. 2 jaar eerder was ik gestart met HalteZ als zzp’er en de keukentafel bleek inmiddels veel te klein. Manon zocht een andere ruimte voor haar logopediepraktijk, ik een ruimte om mijn administratie te kunnen huisvesten en zo nu en dan gesprekje te kunnen doen.

De afgelopen jaren werd de routekaart van HalteZ steeds groter. Zo was 1 ruimte in Wilp ook niet meer genoeg en er kwam een 2e bij. Weer even later knalden we hier ook uit en zo ontstond er een Halte Wilp, Halte Deventer en Halte Zwolle.

Inmiddels mogen we steeds meer jongeren en gezinnen ondersteunen in steeds meer regio’s, steeds vaker verbinden met andere organisaties en andere zelfstandigen, maar ook steeds meer betekenen op verschillende vlakken. Trainingen geven aan andere professionals, begeleiding bieden aan ondernemers en organisaties die binnen het MVO op het gebied van afstand tot de arbeidsmarkt meer willen betekenen. Ontzettend mooie stappen, maar in mijn hoofd ging het door. De droom: Een plek waar alles samen komt.

De zoektocht startte bij een garage met 2 kamers daarboven en eindigde vandaag bij de plek waar ik naar zocht … De vergunningen zijn compleet en Huize Corel is een feit. Buurt, samenwerkingen, jongeren, dagbesteding…. alles is straks mogelijk. We mogen straks samen gebruik maken van “ de halte”.

1 juli is voor ons een bijzondere dag, niet alleen hierdoor…

Manon komt om 16.00 afscheid nemen. Met een klein wondertje op komst zal zij een andere weg in slaan en volop gaan genieten van het moederschap. Dat betekent dat mijn avontuur dat in Wilp begon in mijn eentje met enkel 1 kamer, nu verder zal gaan in het hele pand. Met genoeg ruimte voor het fantastische team dat in vaste dienst is, de geweldige zzp’ers die ons ondersteunen in de reis en “ de halte” die in het najaar van 2017 geopend zal worden.

En zo mijmerend denk ik ook aan de andere mensen die mij steunen. Mensen die mij van goede raad en daad voorzien en zo nodig een belletje laten rinkelen of heel hard “halt!” roepen. In 1 van deze gesprekken heb ik de keus gemaakt om van ondernemersvorm te veranderen. Vanaf vanmiddag een uur of 17.00 is HalteZ officieel een BV.

1 juli…. De dag begon samen met mijn Inge en mijn Ilona’s angels. (de regio coaches) De afgelopen 1,5 week hebben we samen met het gehele team fantastisch samen gewerkt. Het was enorm druk, er kwam veel op ons af , maar we wisten waar we stonden. En nu ik dit zo schrijf besef ik mij hoe trots ik ben en hoe bijzonder dit is.

Terwijl Manon zo komt afscheid nemen van haar logopediepraktijk, staan 2 jongeren samen druk te schilderen. 2 jonge dames die elkaar op de verwendag een tijdje terug hebben ontmoet. Die inmiddels samen naar de bioscoop zijn geweest en er staat ook een event op hun agenda om samen heen te gaan.

En heel stiekem zit ik in het kamertje tegenover hen een traantje weg te pinken. Hoe mooi is het om deze dames samen te zien klussen en hun gebabbel te horen. Wat doen we samen toch geweldig werk.

De afgelopen jaren waren er naast hoogtepunten ook diepe dalen. Deze diepe dalen hebben gemaakt dat ik nu de kennis bezit van hoe het niet moet. En hoe het wel moet …. dat weet ik soms ook niet. Maar wat ik wel weet is dat wanneer je het samen doet, je nooit alleen staat en bijna alles mogelijk is!

1 juli 2017 een mooie dag…..