De zorg verandert en de wereld verandert
Wij bewegen daarin mee.
Ontdek hoe wij het verschil kunnen maken.

Respect

Ik ben opgegroeid met het idee dat respect erg belangrijk is.
Als klein meisje hoorde ik dan ook wel eens : Heb respect voor de mensen om je heen.
Dat was voor mij vrij simpel. Plaag je vriendjes niet, blijf beleefd tegen je ouders en leraren en maak andermans spulletjes niet kapot.

Maar nu ik zeventien ben, eigenlijk nog steeds een klein meisje, is respect in mijn ogen iets heel anders geworden. Iets wat veel ingewikkelder ligt.

Respect is elkaar accepteren ongeacht culturele verschillen, inkomen, sekse, religieuze overtuiging, seksuele voorkeur of afkomst. Respect is open met elkaar kunnen communiceren en begripvol om kunnen gaan met andermans meningen en visie. Respect is het luisteren naar mensen voordat je oordeelt en kunnen leren van meningsverschillen.

Respect is iets geworden wat mensen nodig hebben. De letterlijke betekenis van respect is dan ook : eerbied of waardering, die men heeft voor (of ontvangt van) iemand vanwege zijn kwaliteiten, prestaties of vaardigheden. Een van de fijnste complimenten om te horen vind ik dan ook: ik heb respect voor je. Die gene zegt dan eigenlijk; Ik waardeer wat je doet. Als iemand mij waardeert heb ik dus juist gehandeld en word ik daar blij en zeker van.

Men wil zich graag goed voelen. En juist daarom is het belangrijk om te onthouden welke positieve invloed respect tonen eigenlijk heeft. Daarom druk ik iedereen op het hart: Heb respect voor de mensen om je heen.

Nicole

Verschilmakers voor menZen

Groeiverhalen

Ik had aanvankelijk als titel succesverhalen. Maar toen ik daar dieper over nadacht vond ik dat dit niet de essentie weer gaf van wat...
Lees meer »

ROUW/RAUW

Buikpijn had ik, verschrikkelijk veel buikpijn. In de auto, onderweg naar een afspraak, leek het een normale werkdag. Ik belde met mijn collega (onderweg...
Lees meer »

Vertrouwen

De avond is gevallen, het is net na 21 uur. Ik zit buiten in het licht van de maan. Mijn hoofd voelt zwaar en...
Lees meer »

Wat is jouw stip aan de horizon?

Net voor de Corona mocht ik jou gaan ondersteunen. Beetje onwennig was het wel. Jij plukt aan je touwtje van je broek en kijk...
Lees meer »
Meer ervaringen lezen?
© 2024 HalteZ | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.