De zorg verandert en de wereld verandert
Wij bewegen daarin mee.
Ontdek hoe wij het verschil kunnen maken.

Lang zal hij leven?

Ik voel hoe mijn vingers dapper het toetsenbord blijven raken. Mijn blote voeten zet ik nog even stevig op de grond. De tranen stapelen zich ondertussen op in mijn ogen. Zichtbaar zit ik achter de glazen pui voor 6 mensen aan de andere kant van de pui. Oh het voelt zo ongemakkelijk trots. Fuck it…. en daar rolt de traan en de volgende en…..

Ondersteuning bieden binnen het gezin. Het is iets wat wij sinds enkele jaren bieden en waar we ons steeds meer in hebben ontwikkeld. Zeker sinds Bas fulltime bij ons als gedragswetenschapper werkt. Het is anders om met ouders en (jonge) kinderen te werken. Er spelen veel dingen door elkaar heen. Angst voor wat consequenties zijn als dingen zichtbaar worden of uitkomen. De dynamiek tussen ouders, het contact met de kinderen die je opbouwt.

Daaromheen een schil van samenwerkingen zoals veilig thuis, jeugdverpleegkundige, verslavingszorg, school en vaak helaas weinig netwerk. Om pijnpunten bespreekbaar te kunnen maken heb je vertrouwen nodig. Op deze basis in gesprek is de enige manier.

Vandaag was er een MDO. Heremetiet wat is het fijn om weer een ruimte te zien waarin professionals op afstand zich schrap zetten om dat te doen wat nodig is. Voor ouders en de kinderen.

Moeder kan niet aanwezig zijn met haar zoon, dus wordt er via beeldbellen contact gelegd. Iedereen zet de stoel klaar, gaat rechtop zitten. Iedereen begroet elkaar, je hoort de zoon op de achtergrond. Ook hij wordt begroet. Mijn collega start het gesprek;

‘We beginnen natuurlijk met iets anders, want Jason is jarig dus we gaan met ons allen lang zal hij leven zingen‘ en zet vervolgens uit volle borst in. De overige 5 kijken wat onwennig maar laten zich niet door haar enthousiasme uit het veld slaan. Daar zitten 6 ontzettend betrokken mensverleners uit volle borst lang zal hij leven te zingen voor deze jonge man. Doen wat nodig is hoort hier ook wel onder toch?

Ik weet zeker dat zij vandaag het verschil maakten! Dat ontroerde mij oprecht. Wanneer heb jij voor het laatst het verschil gemaakt?

Ilona

Verschilmakers voor menZen

Groeiverhalen

Ik had aanvankelijk als titel succesverhalen. Maar toen ik daar dieper over nadacht vond ik dat dit niet de essentie weer gaf van wat...
Lees meer »

ROUW/RAUW

Buikpijn had ik, verschrikkelijk veel buikpijn. In de auto, onderweg naar een afspraak, leek het een normale werkdag. Ik belde met mijn collega (onderweg...
Lees meer »

Vertrouwen

De avond is gevallen, het is net na 21 uur. Ik zit buiten in het licht van de maan. Mijn hoofd voelt zwaar en...
Lees meer »

Wat is jouw stip aan de horizon?

Net voor de Corona mocht ik jou gaan ondersteunen. Beetje onwennig was het wel. Jij plukt aan je touwtje van je broek en kijk...
Lees meer »
Meer ervaringen lezen?
© 2024 HalteZ | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.