Mogen wij jou helpen?

Jongeren

Jongeren HalteZ

HalteZ is sinds 2013 een hulpverleningsorganisatie die actief is in Deventer, Zutphen, Apeldoorn, Zwolle en veel aangrenzende gemeentes. HalteZ biedt diverse vormen van ondersteuning aan bij kinderen, jongvolwassenen (t/m 27 jaar) en gezinnen. Patiënten, kandidaten of cliënten past niet bij ons. Wij noemen ze “gewoon” menZen.

Misschien heb je wel heftige dingen in je leven meegemaakt, vind je het lastig om je leven vorm te geven, loop je aan tegen kinderen die niet willen luisteren, vind je het moeilijk om van de drugs af te blijven, heb je voortdurend strijd met je ex of voel je je eenzaam omdat je geen vrienden meer ziet. Of misschien heb jij wel een heel ander probleem, want die hebben we allemaal wel eens in ons leven. Soms weet je gewoon even niet meer wie je bent of wat je wil. Wij kunnen naast je staan en je ondersteunen om weer die weg te gaan bewandelen die eigenlijk beter bij je past. Natuurlijk helpen wij jou om je leven een positieve wending te geven. Meestal betekent dit om samen met jou op zoek te gaan naar waar is je leven veranderd, waar loop je nu tegen aan en hoe zou je het willen. Natuurlijk helpen we je hierbij. Wij kunnen dit doen door onder andere met je te praten, sporten, of te werken in onze werkplaats. Wij werken met verschillende verschilmakers die allemaal verschillende opleidingen en ervaringen hebben.

Heb je al veel trajecten doorlopen, maar nog niet de juiste?

HalteZ heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met menZen die veel verschillende trajecten binnen de hulpverlening hebben doorlopen. De kracht van HalteZ is een weg zoeken die bij jou past. Zodat we samen met jou je leven kunnen ombuigen naar iets waar jij trots op bent. We willen met jou aan het werk om negatieve patronen te doorbreken en jouw veerkracht flink te gaan vergroten. Want soms is het fijn dat je samen met iemand kunt ontdekken waar of waarom je in bepaalde situaties komt, of waarom je keuzes maakt die niet altijd helpend zijn. Maar ook mag jouw vraag zijn kan je me helpen om mij te ondersteunen bij iets wat ik nooit ga kunnen. Sommige dingen kun je niet veranderen dus moeten we leren accepteren. Dat is fijn als er dan iemand naast je staat.

De wereld van de hulpverlening met verschillende loketten, regelgeving, en financieringsstromen is soms ook een ingewikkelde wereld. Bij wie moet je dan zijn? Voor ons zit daar de uitdaging.

Van ons hele team mag jij betrokkenheid, passie en bevlogenheid verwachten. Onze denk- en werkwijze is flexibel ingericht zodat wij snel kunnen (door) schakelen. HalteZ heeft daarin nog niet eerder gewerkt met een wachtlijst en zal ook alles in het werk stellen om dit in de toekomst te kunnen blijven zeggen. Onze collega’s noemen we verschilmakers. Omdat ze met jou op onderzoek willen gaan naar wat nodig is om daadwerkelijk verschil te maken.

Voor wie is HalteZ er nog meer?

Jongeren HalteZ

JONGEREN

Wij geloven in de kracht van de omweg. Wij gaan samen met jou ‘op reis’, om te ontdekken wat jij nodig hebt om verder te gaan.

gezinnen - HalteZ

GEZINNEN

Waar jongeren of hun omgeving tegen ‘problemen’ aanlopen stapelen dingen zich op. De rollen vervagen of de rek is eruit. Wellicht heeft u al eens gehoord van 1 gezin 1 plan. Wij ondersteunen het hele gezin bij de verschillende hulpvragen die er binnen het gezin zijn. Wij nemen uw rol als ouder niet over, maar zorgen dat u weer ouder kunt zijn.

Gemeente

GEMEENTE

De gemeente heeft de verantwoordelijkheid gekregen voor jeugdhulpverlening en de WMO. Wij hebben met verschillende gemeenten een contract om deze ondersteuning te mogen bieden. Samen werken we aan een betere toekomst voor jongeren en gezinnen die dat nodig hebben.

Professionals - HalteZ

PROFESSIONALS

HalteZ werkt met en voor professionals. Je kunt je bij ons netwerk aansluiten, maar we leren ook graag van jou en andersom. Samen staan we sterker.