Wie durft te verdwalen vindt nieuwe wegen

Jongeren

Jongeren HalteZ

Je loopt vast…… Ze zeggen dat je een diagnose hebt of een beperking maar jij bent wie je bent. Soms weet je wel waar problemen zijn ontstaan of dat je bijvoorbeeld snel boos bent, niet lekker in je vel zit of een verslaving hebt. Je hebt al zoveel hulpverleners gezien welke jou het gevoel hebben gegeven dat ze voor jou bepaalden of zoveel verschillende instanties of mensen waarvan jij het gevoel had dat ze jou niet begrepen dat je er klaar mee bent. Weer iemand leren kennen of het gevoel hebben geen controle over je leven te hebben.

Wij bieden jongeren diverse Haltes aan waar je even mag schuilen of gebruik mag maken van dat wat wij weten. Niet omdat we het beter weten. Maar omdat we het zelf ook hebben meegemaakt of je kunnen overbrengen hoe je iets op kan pakken zodat je het straks zelf kan. Of omdat het gewoon zoveel is dat je het niet meer weet.

Hee, geen schande! Niemand kan het alleen en samen sta je sterker.

Wij geloven in de kracht van de omweg. De Z in HalteZ staat niet voor het eindstation. Want wie vertelt jou nou dat er niets meer mogelijk is. Je kan altijd opnieuw beginnen. Misschien zijn er keuzes gemaakt welke je verder hebben geholpen of keuzes die je nu anders zou maken.

We willen en durven daarin met iedereen samen te werken. Dat wat jij nodig hebt staat op 1. Samenwerken met andere organisaties of stellen we jou voor aan een andere organisatie omdat deze meer voor je kan betekenen. Wij zeggen niet dat wij onze cliënten centraal zetten. Wij zetten onze jongeren op 1.

Wanneer je kennis wil maken met wat HalteZ allemaal kan doen pak de telefoon en bel. Maar ook kun je een whatsapp sturen of zelfs een bericht via social media behoort tot de opties. Wij willen graag dat je ons team leert kennen. Dus heeft iedere stad zijn eigen regio. De regio coach van jouw woonplaats zal contact opnemen om met jou een afspraak te maken om kennis te maken. Dit kost niets en doen we graag en kan plaats vinden daar wat jij wil.

Bij jouw thuis of liever bij ons. Daar kun je meer over jezelf vertellen maar ook je vragen aan ons stellen. Wij vertellen je graag “ons” verhaal en wat we voor je zouden kunnen betekenen. Op het gebied van ambulante ondersteuning, binnen onze werkplaats of het wonen.

Voor wie is HalteZ er nog meer?

Jongeren HalteZ

JONGEREN

Wij geloven in de kracht van de omweg. Wij gaan samen met jou ‘op reis’, om te ontdekken wat jij nodig hebt om verder te gaan.

gezinnen - HalteZ

GEZINNEN

Waar jongeren of hun omgeving tegen ‘problemen’ aanlopen stapelen dingen zich op. De rollen vervagen of de rek is eruit. Wellicht heeft u al eens gehoord van 1 gezin 1 plan. Wij ondersteunen het hele gezin bij de verschillende hulpvragen die er binnen het gezin zijn. Wij nemen uw rol als ouder niet over, maar zorgen dat u weer ouder kunt zijn.

Gemeente

GEMEENTE

De gemeente heeft de verantwoordelijkheid gekregen voor jeugdhulpverlening en de WMO. Wij hebben met verschillende gemeenten een contract om deze ondersteuning te mogen bieden. Samen werken we aan een betere toekomst voor jongeren en gezinnen die dat nodig hebben.

Professionals - HalteZ

PROFESSIONALS

HalteZ werkt met en voor professionals. Je kunt je bij ons netwerk aansluiten, maar we leren ook graag van jou en andersom. Samen staan we sterker.