De zorg verandert en de wereld verandert
Wij bewegen daarin mee.
Ontdek hoe wij het verschil kunnen maken.

Jazeker, juist nu!

Mijn mobiel gaat over en ik pak op namens HalteZ. Het kantoornummer is namelijk doorgeschakeld naar mijn mobiele nummer zodat we goed bereikbaar blijven voor iedereen. Ook in deze coronatijd waar ik thuis werk. Het fysieke kantoor in Wilp is nu even onbemand. Een medewerker van de WMO van een gemeente belt. Of wij ondersteuning kunnen bieden aan een jongedame (ivm privacy ga ik niet verder in op de hulpvraag). Nemen jullie nu in deze tijd wel nieuwe aanmeldingen aan? Vraagt de medewerker van de WMO. Met stomheid kijk ik naar mijn telefoon. Hoor ik het goed? Vraagt ze of wij nu ook nieuwe aanmeldingen aannemen?

Juist in deze tijd is er nog meer behoefte aan ondersteuning. Ik hoor van mijn collega’s dat er veel onrust is bij sommige jongeren en gezinnen. Het is voor iedereen een lastige, bizarre tijd. Zelf zit ik aan de ene kant van de eettafel die tijdelijk omgebouwd is tot het kantoor van HalteZ 😊. Mijn zoon en dochter zitten aan de andere kant. Ik probeer mijn administratieve werkzaamheden zo goed mogelijk te doen vanuit huis en zij proberen hun school (vmbo en mbo) zo goed mogelijk te doen vanuit huis. Ook wij hebben af en toe onze irritatiemomentjes, maar maken er het beste van.

Vanaf het begin van de coronacrisis hebben we bij HalteZ gelijk naar nieuwe wegen gezocht. Even tijdelijk geen ondersteuning bieden was geen optie. Kwam niet in ons op. Hoe kunnen wij, rekening houdend met de voorzorgsmaatregelen, in contact blijven met iedereen en van betekenis zijn. Beeldbellen, gewoon bellen en whatsapp wordt gelijk toegepast. Voor een ieder die ook echt de deur uit moet, spreken we buiten af met in achtneming van de anderhalve meter maatregel. Ook in de werkplaats geven we 1 op 1 ondersteuning met de anderhalve metermaatregel. Juist nu in deze bijzondere tijd is het van belang om in contact te blijven. Daar horen ook nieuwe aanmeldingen bij. Juist nu is het goed om te weten dat we er niet alleen voor staan. Het is even zoeken naar het inzetten van de juiste middelen bij nieuwe aanmeldingen omdat je elkaar nog niet kent. Maar hé, HalteZ zal HalteZ niet zijn om daar samen niet uit te komen. Vertrouwen krijgen begint denk ik al bij laten zien en ervaren dat je er bent voor diegene. Ook in moeilijke tijden. En dat doen mijn collega’s als de beste.

Vol trots kan ik dan ook volmondig JA zeggen.
Jazeker, onze ondersteuning gaat gewoon door. Juist nu. Ook voor nieuwe aanmeldingen!

Inge

Verschilmakers voor menZen

Groeiverhalen

Ik had aanvankelijk als titel succesverhalen. Maar toen ik daar dieper over nadacht vond ik dat dit niet de essentie weer gaf van wat...
Lees meer »

ROUW/RAUW

Buikpijn had ik, verschrikkelijk veel buikpijn. In de auto, onderweg naar een afspraak, leek het een normale werkdag. Ik belde met mijn collega (onderweg...
Lees meer »

Vertrouwen

De avond is gevallen, het is net na 21 uur. Ik zit buiten in het licht van de maan. Mijn hoofd voelt zwaar en...
Lees meer »

Wat is jouw stip aan de horizon?

Net voor de Corona mocht ik jou gaan ondersteunen. Beetje onwennig was het wel. Jij plukt aan je touwtje van je broek en kijk...
Lees meer »
Meer ervaringen lezen?
© 2023 HalteZ | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.