Wie durft te verdwalen vindt nieuwe wegen

Gezinnen

gezinnen - HalteZ

Waar jongeren of hun omgeving tegen “problemen” aanlopen stapelen dingen zich op. De rollen vervagen of de rek is eruit.

Wij kunnen bij verschillende vraagstukken in uw gezin wat betekenen. Zoals het ondersteunen bij ouderschapsvaardigheden of het “beter” leren begrijpen wie uw kind is en wat hij of zij van u, daarin vraagt. Maar ook als er op verschillende leefgebieden uw zorgen of hulpvragen zijn. Deze kunnen zoveel stress en onrust geven.

U heeft wellicht al eens gehoord over het 1 gezin en 1 plan. Dit is voor ons ook het uitgangspunt. Het is fijn voor u als ouder om alle betrokken partijen tot 1 te zien. Zodat u geen 4 contactpersonen heeft, 3 verschillende zorgplannen heeft of niet weet wie nu voor wie is. Onze werkwijze is prettig en overzichtelijk voor iedereen.

Onze ondersteuning is erop gericht om aan te sluiten bij u als gezin. Gezien de verschillende hulpvragen die er kunnen zijn is onze routekaart (hulpverleningsplan) gericht op alle levensgebieden waarin wij uw kunnen ondersteunen. Dit kan binnen HalteZ of binnen de samenwerkingen die er al zijn of wij graag aangaan. Ons speerpunt is elk gezinslid in zijn of haar kracht helpen te versterken.

Onze uitdaging is u laten ervaren dat kwetsbaarheid en hulp vragen geen zwakte is. Iedereen heeft recht op een veilig, fijn en zorgeloos leven. Dit te durven bespreken en hulp te vragen daar waar het voor nu of in de toekomst niet zelf lukt is een belangrijke stap.

Onze visie als leidraad in onze werkwijze is dat maatschappelijke normen en/of gedragsregels zowel de geschreven als ongeschreven afspraken voor ons gelden vanuit wederzijds respect.

Voor wie is HalteZ er nog meer?

Jongeren HalteZ

JONGEREN

Wij geloven in de kracht van de omweg. Wij gaan samen met jou ‘op reis’, om te ontdekken wat jij nodig hebt om verder te gaan.

gezinnen - HalteZ

GEZINNEN

Waar jongeren of hun omgeving tegen ‘problemen’ aanlopen stapelen dingen zich op. De rollen vervagen of de rek is eruit. Wellicht heeft u al eens gehoord van 1 gezin 1 plan. Wij ondersteunen het hele gezin bij de verschillende hulpvragen die er binnen het gezin zijn. Wij nemen uw rol als ouder niet over, maar zorgen dat u weer ouder kunt zijn.

Gemeente

GEMEENTE

De gemeente heeft de verantwoordelijkheid gekregen voor jeugdhulpverlening en de WMO. Wij hebben met verschillende gemeenten een contract om deze ondersteuning te mogen bieden. Samen werken we aan een betere toekomst voor jongeren en gezinnen die dat nodig hebben.

Professionals - HalteZ

PROFESSIONALS

HalteZ werkt met en voor professionals. Je kunt je bij ons netwerk aansluiten, maar we leren ook graag van jou en andersom. Samen staan we sterker.