De zorg verandert en de wereld verandert
Wij bewegen daarin mee.
Ontdek hoe wij het verschil kunnen maken.

Berg van impact

Evita komt de drempel over. Ze zucht en gaat zitten. Net terug van haar eigen verlof (halleluja) kijkt me aan en zegt: “Hoe dan?” Net bevallen van een prachtige zoon heeft deze casus wel impact op haar. De bevalling kan elk moment beginnen. Maar het huis en de spullen zijn niet op orde. Net uit elkaar, maar op papier samen maakt dat het systeem van verzamelinkomen niet te omzeilen valt. Dus een week budget van niets.

Krista komt de drempel over. Maar dan met vuur in haar ogen. “Dit kan heus niet zo. Wat bestaan er toch absurde situaties!” Maar dan iets ongenuanceerder… Hoe kan het zijn dat een fout van een bewindvoerder een moeder zo’n troosteloze toekomst kan geven. Wie moet ze dan wel vertrouwen als hulp vragen keer op keer verkeerd uitpakt.

Ik kijk en ben trots. De passie. Het verlangen naar doen wat nodig is. Soms is dat praktisch in ondersteuning, maar soms is er hulp nodig.

Een oproep op social media. Dat was misschien een eerst stap.

Dicky appte me. “Natuurlijk ook dit jaar mijn kerstpakket voor jullie. Daar draag ik mijn steentje in bij”.

En al gauw kwam er een lawine van steentjes en keien op ons af. Niet alleen deze moeders, maar ook anderen kunnen we nu helpen waar het echt nodig is.

Luiers, billendoekjes, verzorgingsspullen, babyvoeding. Dankjewel Anke en Babette! Anke, bedank ook je dochter voor het geven van haar oude fietsje.

Annemiek Dogan bedankt voor de dozen met prachtige babykleding.

Dennis Kolkman van Zebra social/Zebra veiligheid en Kolkman trainingen. Ook jij staat nu weer klaar. Dankjewel.

Bijzonder aan deze oproep was ook dat mensen die wij niet kenden contact op hebben genomen. Het gevoel van samen sterker staan heerst dus echt.

Lieke Kruizinga, bedankt voor je financiële bijdrage. Wat mooi om jou zo te leren kennen. Martine en Hendrik Jan Bökkers, wat gaaf dat jullie een complete kinderkamer uit Heino kwamen brengen.

Dorpsgenoot Hannie, wat fijn dat je contact hebt opgenomen dat je met jouw financiële bijdrage het onmogelijke mogelijke maakt voor sommige mensen.

Hilde, door jouw bijdrage heeft moeder zelf de zo nodige spulletjes kunnen kopen die 2e hands niet mogelijk zijn of wat haar moederhart echt een sprongetje deed maken.

Kaj van Leusen van VHL banden Hellendoorn, via social media een gedeeld bericht lezen en dan zelf contact opnemen om financieel te kunnen bijdragen. Dankjewel.

Ben en Judith, jullie maken het verschil. In ons hart zaten jullie al. Ongelooflijk mooi hoe jullie onze oproep steunden.

Meester Geertshuis Deventer, jullie kunnen toveren. In bemiddeling en een extra voedselpakket kon worden afgehaald.

En dan Martijn Willems, hij kwam wel even langs. “Ilona, waar kan ik nou echt mee helpen?“ Voorzichtig sprak ik uit met rode wangen: “Een moederfiets met zitjes. Zodat deze moeder haar eigen verantwoordelijkheid weer kan nemen”. Niet afhankelijk hoeft te zijn, omdat ze geen vervoer heeft en geen middelen heeft voor een oplossing. “Ik fiets wel even langs Bos en Zoon. Moet ik toch heen”.

En daar stond afgelopen vrijdag, dankzij Martijn een prachtige fiets compleet met zitjes voor de deur. Het regende en moeder zou voor het eerst met ons haar voedselpakket kunnen ophalen. Met ons omdat ze er niet met 2 kinderen heen kon lopen. Haar stem Martijn, wauw! Ze zei gelijk: “Ik fiets zelf hoor. Jullie zijn niet nodig”. Zo ongelooflijk dankbaar en onwerkelijk, stuurde ze even later.

WAUW, al die steentjes, keien en rotsen hebben echt het verschil gemaakt. Samen hebben we gebouwd aan een enorme berg van impact. Impact op ons en met name op de gezinnen.

Namens ons allen bedankt!

Verschilmakers voor menZen

Groeiverhalen

Ik had aanvankelijk als titel succesverhalen. Maar toen ik daar dieper over nadacht vond ik dat dit niet de essentie weer gaf van wat...
Lees meer »

ROUW/RAUW

Buikpijn had ik, verschrikkelijk veel buikpijn. In de auto, onderweg naar een afspraak, leek het een normale werkdag. Ik belde met mijn collega (onderweg...
Lees meer »

Vertrouwen

De avond is gevallen, het is net na 21 uur. Ik zit buiten in het licht van de maan. Mijn hoofd voelt zwaar en...
Lees meer »

Wat is jouw stip aan de horizon?

Net voor de Corona mocht ik jou gaan ondersteunen. Beetje onwennig was het wel. Jij plukt aan je touwtje van je broek en kijk...
Lees meer »
Meer ervaringen lezen?
© 2024 HalteZ | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.