Wie durft te verdwalen vindt nieuwe wegen

Professionals

Professionals - HalteZ

Wij werken met professionals door…

Onze jongeren en gezinnen staan op 1. Wij vinden het belangrijk dat naast expertise en professionaliteit ook interesses of dezelfde hobby kan zorgen voor een match. Wij zien hierdoor dat er een “natuurlijk” contact ontstaat. Naast ons team vaste medewerkers werken wij ook samen met een grote groep zzp’ers. Zodat we altijd een passend antwoord kunnen geven aan de hand van de hulpvraag.

Naast je diploma is passie en betrokkenheid minstens zo belangrijk. Ons uitgangspunt is de “match “ zo te maken dat jij als professional tijdens het gehele traject binnen HalteZ naast de jongere en/of gezin blijft staan. Samen daadwerkelijk op reis gaan.

Wij werken voor professionals door….

Door de grote variatie in expertise en kennis binnen ons team en manier waarop wij werken is de vraag ontstaan of wij deze willen overbrengen. Inmiddels verzorgen wij diverse trainingen op maat maar indien gewenst met openinschrijving om jouw onze ervaring en kennis eigen te laten maken. Wij weten behalve de theorie ook onze praktijkervaring daaraan te koppelen waardoor deze voor jou praktisch worden.

Door de ruime ervaring van onze trainers zijn zij in staat om met verschillende werkvormen te werken. De trainingen kunnen op verschillende manieren gegeven worden.

– Korte lezing (max 2 uur)
– Dagdeel (max 4 uur)
– 2 Dagdelen (waardoor de eerste theorie kan zakken en in het tweede dagdeel er nog vragen gesteld kunnen worden en de praktijk te leren toepassen)
Opfrismogelijkheden van eerder opgedane theorie. Daarnaast kan er een terugkomdag in de vorm van intervisie aangeboden worden. Het vergroot de structurele implementatie van het onderwerp.

Enkele voorbeelden zijn:
– Communicatie met jongeren met een LVB
– Relationele en seksuele vorming
– Afhankelijkheids relaties
– Teambuilding
– MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen)
– Ontwikkelings psychologie
– Autisme
– ADD
– Ervaringsdeskundigheid
– LVB en hechtingsstoornis
– Interventie en intervisie

Voor wie is HalteZ er nog meer?

Jongeren HalteZ

JONGEREN

Wij geloven in de kracht van de omweg. Wij gaan samen met jou ‘op reis’, om te ontdekken wat jij nodig hebt om verder te gaan.

gezinnen - HalteZ

GEZINNEN

Waar jongeren of hun omgeving tegen ‘problemen’ aanlopen stapelen dingen zich op. De rollen vervagen of de rek is eruit. Wellicht heeft u al eens gehoord van 1 gezin 1 plan. Wij ondersteunen het hele gezin bij de verschillende hulpvragen die er binnen het gezin zijn. Wij nemen uw rol als ouder niet over, maar zorgen dat u weer ouder kunt zijn.

Gemeente

GEMEENTE

De gemeente heeft de verantwoordelijkheid gekregen voor jeugdhulpverlening en de WMO. Wij hebben met verschillende gemeenten een contract om deze ondersteuning te mogen bieden. Samen werken we aan een betere toekomst voor jongeren en gezinnen die dat nodig hebben.

Professionals - HalteZ

PROFESSIONALS

HalteZ werkt met en voor professionals. Je kunt je bij ons netwerk aansluiten, maar we leren ook graag van jou en andersom. Samen staan we sterker.